De Beweging

Ben jij betrokken bij cultuur en onderwijs? Bijvoorbeeld als (kunst)docent, schooldirecteur, beleidsmaker, ICC’er of educator? Sluit je dan aan bij De Beweging, hét netwerk voor cultuurprofessionals!  
 
Graag komen we met zijn allen in beweging voor goed cultuuronderwijs. Met de nieuwe energie die dit oplevert, zet jij anderen in beweging: in je eigen organisatie én op school. 

Save the date:

donderdag 6 juni 2024

Plein C De Beweging 2023 Studio Rutger Vos 9049
Plein C De Beweging 2023 Studio Rutger Vos 9217
Plein C De Beweging 2023 Studio Rutger Vos 0063

De kracht van creativiteit: Op naar een toekomstbestendige generatie 
Staatssecretaris Gunay Uslu doet met de ‘Meerjarenbrief 2023-2025, De kracht van creativiteit, cultuur midden in de samenleving’ een stevige oproep. Kunst, cultuur en een sterke creatieve sector zijn nodig om met de complexe en veranderende wereld om te gaan.

In maakkracht vinden we het antwoord op deze oproep. Maakkracht gaat over het gebruiken van de creatieve denkkracht van kunstenaars om antwoorden te vinden op complexe vraagstukken waar geen pasklare oplossingen voor te vinden zijn. Het gaat over het ontwerpen van een ruimte waarin kunst, wetenschap en techniek samenkomen en samenwerken.

Voor de generatie van nu wordt denk- en maakkracht essentieel. Hoe zorgen wij er als professionals in cultuuronderwijs voor dat deze generatie over voldoende denk- en maakkracht beschikt? Met deze reden is in 2023 De Beweging georganiseerd met het thema Maakkracht. Houd onze website in de gaten voor het thema van 2024.

Op 9 juni 2023 vond De Beweging Maakkracht plaats. Rosan Kocken, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, opende de middag. Jetske van Oosten (architect, filosoof en deskundige in het ontwerpen van verandering) was de keynote spreker. Ze is lid van de Sociaal Creatieve Raad en adviseert overheden en onderwijsinstellingen. Als coauteur van het boek Maakkracht kent zij de kracht van kunst en cultuur, als innovator binnen complexe problemen, als geen ander. Fides Lapidaire, social designer, was onze dagvoorzitter. De inspiratiesessies werden verzorgd door: Jurgen Bey, Matilde Boelhouwer en Arida Bandringa van Next Nature Academy

Voor: Iedereen werkzaam in, of betrokken bij, cultuureducatie in NH
Datum: 6 jun 24
Locatie: Noord-Holland
Soort aanbod: Bijeenkomst

Vragen? Neem contact op met:

Noemi.Klein
Noëmi Mercks

Hoofd Cultuureducatie en Beleid

Deel deze pagina op social media

Al enkele jaren organiseert Plein C De Beweging. Op 9 juni 2023 vond de vorige live Beweging plaats over het thema Maakkracht. Op 15 december 2022 was al een klein voorproefje georganiseerd tijdens de online Beweging. Tijdens deze bijeenkomst leverden De Mokum Maakcoalitie met haar aanpak binnen Amsterdam, Fix Maakonderwijs voor basisscholen in de regio IJmond, Teylers Museum met hun nieuwste programma rondom burgerschap, identiteit en solidariteit en jonge uitvinder Wail Kherrazi een bijdrage. In het voorjaar van 2022 stond de live Beweging in het teken van Kansengelijkheid.

Blijf op de hoogte en sluit je aan bij het netwerk!

Ontvang het laatste nieuws over cultuur en onderwijs