De Beweging

Ben jij betrokken bij cultuur en onderwijs? Bijvoorbeeld als (kunst)docent, schooldirecteur, beleidsmaker, ICC’er of educator? Sluit je dan aan bij De Beweging, hét netwerk voor cultuurprofessionals!  
 
Graag komen we met zijn allen in beweging voor goed cultuuronderwijs. Met de nieuwe energie die dit oplevert, zet jij anderen in beweging: in je eigen organisatie én op school. 

Maakkracht

Kunst, wetenschap en technologie: motor tot verandering

Creativiteit is een grote kracht, die we nodig hebben om met alle veranderingen om te kunnen gaan. (…) Het omgaan met deze complexe en veranderende wereld vraagt om een sterke culturele en creatieve sector.

Citaat: Staatssecretaris Uslu

De kracht van creativiteit: Op naar een toekomstbestendige generatie 
Staatssecretaris Gunay Uslu doet met de ‘Meerjarenbrief 2023-2025, De kracht van creativiteit, cultuur midden in de samenleving’ een stevige oproep. Kunst, cultuur en een sterke creatieve sector zijn nodig om met de complexe en veranderende wereld om te gaan.

In maakkracht vinden we het antwoord op deze oproep. Maakkracht gaat over het gebruiken van de creatieve denkkracht van kunstenaars om antwoorden te vinden op complexe vraagstukken waar geen pasklare oplossingen voor te vinden zijn. Het gaat over het ontwerpen van een ruimte waarin kunst, wetenschap en techniek samenkomen en samenwerken.

De kinderen en jongeren van nu zijn de generatie waar denk- en maakkracht essentieel wordt. Hoe zorgen wij er als professionals in cultuuronderwijs voor dat deze generatie over voldoende denk- en maakkracht beschikt? Laat je inspireren en kom naar De Beweging!

Rosan Kocken
Jetske Van Oosten
Fides

Rosan Kocken, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, opent om 13.00 uur de middag. Jetske van Oosten (architect, filosoof en deskundige in het ontwerpen van verandering ) is onze keynote spreker. Ze is lid van de Sociaal Creatieve Raad en adviseert overheden en onderwijsinstellingen. Als coauteur van het boek Maakkracht kent zij de kracht van kunst en cultuur, als innovator binnen complexe problemen, als geen ander. Fides Lapidaire, social designer, is onze dagvoorzitter.

Jurgen Bey Studiomakkink&Bey Fotograaf Liza Wolters
CP 2155 2
Arida Bandringa

De inspiratiesessies worden verzorgd door: Jurgen Bey, Matilde Boelhouwer en Arida Bandringa van Next Nature Academy. We sluiten de middag rond 16.30 af met een informele borrel.

Aanmelden via open inschrijving is nu mogelijk.
Vrijdag 9 juni 2023 | 13.00 - 17.00 uur | Tolhuistuin Amsterdam | € 50

Voor: Iedereen werkzaam in, of betrokken bij, cultuureducatie in NH
Datum: 9 juni 23
Locatie: Amsterdam
Soort aanbod: Bijeenkomst

Vragen? Neem contact op met:

Babette.Klein
Babette van Harsselaar

Adviseur Cultuureducatie

Deel deze pagina op social media

Benieuwd?

Al enkele jaren organiseert Plein C De Beweging. Meest recent, op 15 december jl., vond de online Beweging plaats, een voorproefje voor het programma van 2023. Tijdens deze bijeenkomst leverden De Mokum Maakcoalitie met haar aanpak binnen Amsterdam, Fix Maakonderwijs voor basisscholen in de regio IJmond, Teylers Museum met hun nieuwste programma rondom burgerschap, identiteit en solidariteit en jonge uitvinder Wail Kherrazi een bijdrage.

In april 2022 vond de vorige live Beweging plaats. Deze dag stond in het teken van Kansengelijkheid.

Blijf op de hoogte en sluit je aan bij het netwerk!