De Beweging

Ben jij leerkracht, kunstdocent, educator, of op een andere manier betrokken bij cultuur en onderwijs? Sluit je dan aan bij De Beweging, hét netwerk voor cultuurprofessionals!  
 
Graag komen we met zijn allen in beweging voor goed cultuuronderwijs. Met de nieuwe energie die dit oplevert, zet jij anderen in beweging: in je eigen organisatie én op school. 

Creativiteit is een grote kracht, die we nodig hebben om met alle veranderingen om te kunnen gaan. (…) Het omgaan met deze complexe en veranderende wereld vraagt om een sterke culturele en creatieve sector.

Citaat: Staatssecretaris Uslu, De kracht van creativiteit: cultuur midden in de samenleving, november 2022.

De kracht van creativiteit: Op naar een toekomstbestendige generatie 
In de brief van de staatssecretaris staat het ook. We hebben onze makers en creatieve denkers hard nodig om onze wereld toekomstbestendig te maken. De maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en vragen een andere aanpak. Sector- en vakoverstijgend, multidisciplinair.

Maar hoe creëren we zo’n toekomstbestendige generatie? Door kinderen van jongs af aan een leeromgeving te bieden waar zij leren hun makerschap, burgerschap en creativiteit te gebruiken. Cultuuronderwijs in samenhang met andere vakken is bij uitstek de plek om hiermee te experimenteren en van elkaar te leren: een toolkit voor de toekomst. 

De Beweging

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt

Logo De Beweging Website

Op 15 december jl. vond de online Beweging plaats, een voorproefje voor het programma van 2023. Lees hier een samenvatting van deze bijeenkomst waar De Mokum Maakcoalitie met haar aanpak binnen Amsterdam, Fix Maakonderwijs voor basisscholen in de regio IJmond, Teylers Museum met hun nieuwste programma rondom burgerschap, identiteit en solidariteit en jonge uitvinder Wail Kherrazi een bijdrage leverden.

Ben jij benieuwd naar de voorgaande edities van De Beweging? 

Voor: Iedereen werkzaam in, of betrokken bij, cultuureducatie in NH
Datum: n.t.b.
Locatie: Noord-Holland
Soort aanbod: Bijeenkomst

Vragen? Neem contact op met:

Profiel Noemi
Noëmi Mercks

Hoofd Cultuureducatie & Beleid

Deel deze pagina op social media

Meld je aan voor de nieuwsbrief over De Beweging