Erfgoedtools in een handomdraai

Erfgoed is overal om ons heen. In musea en archieven, maar ook thuis en op school. Met de voorwerpen en afbeeldingen die we de moeite waard vinden om te bewaren, kun je leuke en leerzame spellen maken. De Erfgoedtools zijn het perfecte gereedschap op, dat mee te doen.

Wat kan je maken?

Met de Erfgoedtools kun je gedigitaliseerde afbeeldingen verwerken tot memory-, koppel-, plaats- en reeksspellen. De tools vind je op www.erfgoedtools.nl. Musea, archieven en historische verenigingen maken met deze innovatieve tool in een handomdraai lessen voor het digibord op scholen. Voor scholen zijn de erfgoedtools een leuke en leerzame online verwerkingsvorm bij de geschiedenis- of erfgoedles.

Hoe maak je dat?

Het maken van de spellen is eenvoudig. Ga naar de website www.erfgoedtools.nl en kies een van de vier spelopties. Upload eigen foto’s, voeg zelf tekst toe en het spel is klaar om gespeeld te worden. Er is zelfs ruimte voor een logo van de eigen instelling of school. Via een unieke link deel je je spel bovendien makkelijk met anderen, of plaats je hem op je eigen website.

Let op: Plein C is continu in beweging, zo ook ons aanbod. De website erfgoedtools.nl is nog beschikbaar tot 1 augustus 2023, daarna maken we weer ruimte voor nieuwe initiatieven.
Erfgoedtools
Voor: Leerkrachten, leerlingen, erfgoedaanbieders
Soort aanbod: Online te gebruiken
Thema: Erfgoed

Vragen? Neem contact op met:

Profiel Noemi
Noëmi Mercks

Hoofd Cultuureducatie & Beleid

Deel deze pagina op social media