ICC-training

Wil je cultuureducatie een vaste plek geven op school? Wil je de leerlingen op een structurele wijze met cultuur in aanraking laten komen? Dan is de training Interne Cultuurcoördinator iets voor jou! Plein C biedt deze training meerdere keren per jaar aan in verschillende regio’s. Voor de ICC-training is geen vooropleiding vereist.

Het onderwijs is continu in ontwikkeling, net als de ICC-training. Voor sommige scholen is een individuele bijscholing gewenst, voor anderen juist een bijscholing waarbij de leerkracht de ruimte krijgt om, samen met collega’s, verdieping te vinden. Daarom bieden we verschillende vormen van de ICC-training aan:

  • ICC – Driedaagse training
  • ICC – Individuele training
  • ICC – In-company training

De ICC driedaagse

Drie dagen verspreid over drie maanden met informatie, inspiratie, uitwisseling en tijd om te bouwen aan een cultuurplan dat energie brengt in de school.

  • De training is interactief met veel werkvormen, ook uit de kunstdisciplines
  • Team en directie worden actief betrokken gedurende de training
  • Aan het eind van de training heeft de ICC’er een cultuurplan geschreven
  • De leerkracht ontvangt na afloop van de training een landelijk erkend certificaat
  • De training wordt aangeboden op drie inspirerende locaties
  • De deelnemer moet rekenen op een belasting van 50 uur (Let op, de urenbelasting van deze training omvat meer dan aanwezigheid bij de drie bijeenkomsten. De indeling van de uren is via de knop hieronder visueel gemaakt)

Op dit moment biedt Plein C drie ICC-trainingen aan, twee in het voorjaar van 2024 en een in het najaar.

Voorjaar 2024 Zuid-Kennemerland

Trainingsdagen: 30 jan, 27 feb, 19 maart. Afsluiting: 23 april

Zuid-Kennemerland 

In het voorjaar van 2024 biedt Plein C samen met Hart speciaal voor leerkrachten in de regio Zuid-Kennemerland de ICC driedaagse aan. 

Interesse én leerkracht op een school in de regio Zuid-Kennemerland (Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort en Heemstede)? Aanmelden is mogelijk tot 18 december 2023.

De trainingsdagen zijn 30 januari, 27 februari en 19 maart (allen van 9.30 tot 17 uur). De afsluitende bijeenkomst is gepland op 23 april (van 14 tot 17 uur).

Staat jouw school in Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort of Heemstede? Dan worden de kosten voor deze training vergoed in het kader van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. De factuurgegevens hoeven dan niet ingevuld te worden. 

Voorjaar 2024 Noord-Holland

Trainingsdagen: 5 feb, 4 mrt, 8 april. Afsluiting: 13 mei

Leerkrachten in alle regio's van Noord-Holland kunnen zich aanmelden voor de open inschrijving. In het voorjaar van 2024 vindt deze plaats op 5 februari, 4 maart, 8 april (lestijden 9.30 tot 17.00 uur) en de afsluitende bijeenkomst is op 13 mei (14-17 uur). De bijeenkomsten vinden op verschillende locaties in (de omgeving van) Den Helder plaats. De kosten voor deelname aan deze training bedragen € 750,-.

Najaar 2024 Noord-Holland

Trainingsdagen: 17 sept, 22 okt en 12 nov. Afsluiting: 14 jan '25

Daarnaast kunnen leerkrachten in alle regio's van Noord-Holland zich ook al aanmelden voor de open inschrijving van het najaar van 2024. Deze vindt plaats op 17 september, 22 oktober en 12 november. De afsluitende bijeenkomst is op 14 januari 2025. De locaties van deze bijeenkomsten worden later bepaald. De kosten voor deelname aan deze training bedragen € 750,-.

Voor: Leerkrachten
Datum: Vanaf 30 januari
Locatie: Noord-Holland
Tijdsduur: 50 uur *
Niveau: post-HBO

Vragen? Neem contact op met:

Judith.Klein
Judith Vossen

Adviseur Cultuureducatie

Deel deze pagina op social media

Plein C is CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) geregistreerd. Op de producten en diensten van Plein C zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Hierin staat ook de klachtenprocedure omschreven. Plein C heeft sinds januari 2016 de culturele ANBI status. 

De andere varianten op de ICC-training die Plein C aanbiedt zijn:

ICC – Individuele training

Een training op maat waarbij één tot drie leerkrachten individueel begeleid worden bij het schrijven van een cultuurplan voor de school.

- Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van de beginsituatie en de vraag van de school, met een minimum van zes bijeenkomsten; maatwerk staat voorop.
- Naast fysieke bijeenkomsten zijn er tussentijdse online contactmomenten.
- De leerkracht ontvangt na afloop een landelijk erkend certificaat.

Kosten individuele ICC-training: € 1.250,- bij zes bijeenkomsten (dit is het minimum aantal).

ICC – In-company training

Naast bovenstaande mogelijkheden verzorgt Plein C ook ICC – In-company cursus op locatie. Voor meer informatie hierover en een vrijblijvende offerte, neem contact met ons op.

Ontvang het laatste nieuws over cultuur en onderwijs