Culturele kinderroute 2023

Tussen 1 en 22 oktober vond de Culturele Kinderroute in 't Gooi plaats.

In deze periode hebben kinderen van 4 t/m 12 jaar via proeflessen kennis gemaakt met kunstgroepen in 't Gooi: muziekverenigingen, koren, toneelverenigingen, bibliotheken, muziekscholen en nog veel meer. Bekijk hieronder wie er meededen.

Culturelekinderroute Horizontaal
  • Meer informatie over het project Revitalisering van de Amateurkunst
  • Meer informatie over de campagne Ontdek de kunstenaar in jezelf
  • Nieuwsbericht Terugblik eindfeest culturele kinderroute (inclusief alle foto's)
  • Maak kennis met Nubia in het filmpje hiernaast. Muziek en dans stromen door haar aderen en ze straalt met vrienden en gelijkgestemden. Ze cultiveert haar talent bij verschillende buurtclubs, en dankzij de onvoorwaardelijkse steun van haar ouders en vrienden, groeit ze uit tot de getalenteerde jonge zangeres die zij is.
Schermafbeelding 2023 09 14 Om 13.21.37

Beatrix' Hilversum

Muziek beleven Wat is nou het verschil tussen een muziekschool en een muziekvereniging? De naam zegt het al! Op school kom je om te leren en een vereniging is een hobby. Hier kom je om plezier te maken met elkaar en samen iets leuks te leren. Muziek moet je niet studeren, muziek moet je beleven. Kom kennismaken met een vrolijke gezellige vereniging waar je ook nog wel wat leert. Niet omdat het moet maar omdat je het leuk vindt. Wij bieden muzieklessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar in diverse leeftijdsgroepen.

Bieblab

Het BiebLab

Wil jij experimenteren of nieuwe technieken ontdekken? Dan is het BiebLab dé plek voor jou! Wekelijks is er een workshop in de bibliotheek waarin je op een speelse manier leert over (nieuwe) technologieën en digitale toepassingen. De ene keer doe je een scheikundig proefje of bestudeer je de werking van elektriciteit, de andere keer programmeer je zelf een robot of maak je kennis met virtual reality. 

BOLLET~1

Bolletje Rolletje Kindertoneel 

Wil je acteren? Meespelen in een theaterproductie? Neem eens een kijkje op onze website. Voor iedereen met of zonder toneelervaring.

P2430815

Cabriole

Cabriole is open, kundig en uniek, Cabriole ziet jou! Cabriole is een thuis. Een klein thuis voor iedereen die dol is op dansen, theater en/of bewegen - zonder leeftijdsgrens, mét een stevige dosis dansplezier. Proeflessen variëren van theater of musicallessen tot aan moderne dans, pop en ballet.

Thumbnail Weesp 3

Dansstudio van Harten 

Zoek je een gezellige maar ook professionele dansstudio? Dan zijn wij de dansschool die je zoekt. Lessen op vier locaties in de Gooi- en Vechtstreek; voor elke leeftijd, in bijna elke dansstijl.  
Onze lessen worden verzorgd door een enthousiast en professioneel docententeam, die van elke les een feest maken. In de lessen wordt gewerkt aan het dansniveau, maar er is ook ruimte voor plezier & ontspanning. Wij streven boven alles naar het creëren van toegankelijke, fijne lessen waar elke cursist zich thuis voelt. We bieden danslessen aan voor alle niveaus: van beginners tot gevorderde dansers, van 2 tot en met 75 jaar.

EHF59946

Fanworks Musical

Laat zien wie je bent met onze musicallessen voor kinderen van 4 tot 21 jaar. Of je nu van zingen, dansen of acteren houdt, bij ons kun je stralen op het podium! Wij laten kinderen stralen, vanbinnen en vanbuiten! Bij onze Musicalschool geloven we in de ontwikkeling van ieder kind tot een zelfverzekerde persoon. 

Flash studio

Flash Studio Laren 

In de les staat het plezier in dansen voorop, waarbij speelse wijze een begin gemaakt wordt met het aanleren van de basis techniek die wordt gebruikt in alle danslessen, zoals lichaamshouding en muzikaliteit. Een uitdagende en stimulerende les voor de nieuwsgierige en leergierige danser!  

Globe

Globe centrum voor Kunst en Cultuur

Onze beeldende afdeling “Globe Ateliers” kun je tegenwoordig vinden in de passage van de Gooische Brink. Voor de muzieklessen kom je naar Globe op de Heuvellaan 33 in het MCO!  De prachtige studio’s en de ruime leskamers zijn uniek. Extra leuk natuurlijk wanneer je in ons gebouw opeens Robbie Williams, Davina Michelle, Maan of Numidia tegenkomt, want met o.a. het Metropole Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor is de nationale en internationale top hier regelmatig te gast. Voor repetities of radio- of Tv-opnamen.

GOOISF~1

Gooisch Fanfare Orkest

Je kunt bij het Gooisch Fanfare Orkest in Hilversum muziekles volgen als je 8 jaar of ouder bent. We geven les op bugel, hoorn, saxofoon, trompet, trombone en op  slagwerk. 
Bij je bezoek aan onze vereniging hoor en zie je een deel van de repetitie van ons Opleidingsorkest en kun je alle instrumenten ook zelf uitproberen.

Website

De Gooische Muziekschool

Tijdens de culturele kinderroute boden wij diverse proeflessen aan, zoals Muziek voor Kleuters, Kraak de Code,  Theaterles en DJ-les. Neem eens een kijkje op onze website voor de mogelijkheden.

FOTOJO~1

Jong Holland

Jong Holland bestaat uit een kinderkoor voor kinderen vanaf groep 3 t/m groep 7 en een jeugdkoor voor groep 8 en ouder. 
We zingen vlotte christelijke liederen met aansprekende teksten, vaak met leuke gebaren erbij. Kom je een keertje kijken en meezingen? Je bent op dinsdagavond welkom in de Meentkerk in Huizen van 18.30-19.10 uur (kinderkoor) en van 19.10-20.00 uur (jeugdkoor).

20230412 141438 (2)

Kids to Express

Laat je inspireren door artistiek leider Michiel Rozendal (ook zangcoach van Kinderen voor Kinderen) en zang- en danscoach Carmen Luttik.  

Via onze zang- en dansvideo’s krijg je les van deze topdocenten. Op onze website vind je de (gratis) video zang en danslessen van deze liedjes. 

Voor jouw klas, jouw club of jouw kinderkerk heeft Kids to Express ‘meezing-pakketten’, om samen mee te zingen en met elkaar te praten over de lied-thema’s aan de hand van professionele lessenseries voor het primair onderwijs. Deze zijn te vinden via deze link.

IMG 20200724 175936

Kinderdansacademie

In oktober wordt een ballet dag gevierd. Wij nodigen meisjes en jongens tussen 4 en 12 jaar oud uit voor een proefles klassieke ballet bij KinderDansAcademie. 

Schermafbeelding 2023 09 14 Om 13.26.22

De nieuwe muziekschool

Tijdens de Culturele kinderroute kan je bij ons diverse muzieklessen uitproberen. Onze professionele en gepassioneerde docenten geven les op de volgende instrumenten: Piano, Gitaar, Zang, Drums, Viool, Cello, Basgitaar en Contrabas, Saxofoon en Blokfluit.

Ukelele

Muziekles 4 kids

Leer in één les al een nummer spelen op de ukelele!  
Dat kan tijdens de ukelele-les van Lisa en Ed van Bennekom. Deze twee ervaren muziekdocenten leren je stap voor stap hoe je verschillende akkoorden op de ukelele speelt en als je wil dan zingen we er ook nog bij.

Foto JIONG Julianadorp 2023

Muziekvendel Nardinc Naarden

Ontdek je muzikale talent bij muziekvereniging Nardinc! Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud en ben je benieuwd hoe het is om een blaas- of slagwerkinstrument te bespelen? Gedurende de hele maand oktober staan onze ervaren en gepassioneerde muziekdocenten voor je klaar om je de basisprincipes van deze instrumenten bij te brengen. Tijdens de proeflessen leer je de juiste technieken, geluiden en muzikale mogelijkheden van elk instrument kennen. 
Schrijf je in voor een proefles en ontdek welk instrument het beste bij jou past.  

C6a21409 F70d 4D73 Bb7b 1052C3b459f4

Show- en marchingband ViJos Bussum 

Maak kennis met het spelen van een instrument, het lezen van noten en het leren van ritmes onder leiding van een vakdocent. Samen met leeftijdsgenootjes (6-12 jaar) gezellig muziek maken.