Ontdek! Samen met anderen

In iedereen schuilt een kunstenaar en kunst maken doe je samen. Leren, creëren en nieuwe vrienden maken doe jij bij één van de vele verenigingen en clubs uit Noord-Holland. Benieuwd welke leuke groepen er in jouw regio zijn? Op deze pagina geven we je een greep uit de vele mogelijkheden. Om je te inspireren en het je makkelijker te maken een vereniging of club te vinden die bij jou past. Onderaan de pagina vind je een overzicht per gemeente. Veel plezier!

Nubia Horizontaal
Istock 488313722

Zingen

Hou jij van zingen? Dan is een koor misschien wel wat voor jou! Noord-Holland kent een breed aanbod van koren met een divers repertoire: van wereldmuziek tot pop. Van gospel tot klassiek. Wil je je niet meteen aansluiten? Dan kun je ook kijken naar projectkoren, die gedurende een aantal maanden toewerken naar een productie. Op de website van de Bond van zangkoren in Noord-Holland vind je een handig overzicht. Of kijk ook eens op website van koornetwerk.

Plein C Training So Amstelveen Studio Rutger Vos 3455

Fotograferen

Fotograferen doe je meestal alleen, maar in een groep leer je meer, ontmoet je mensen en ontwikkel je je technieken en stijl. Ontdek via de Fotobond de verschillende mogelijkheden in Noord-Holland: afdelingen en clubs.

Textiel

De wereld van textiel verandert voortdurend. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en laat je inspireren door andere cultuurmakers via Textielplatform.

Istock 1173830796

Dansen

Heb je er wel eens aan gedacht om bij een vereniging, club of dansschool te dansen? Het leuke daaraan is dat je veel verschillende stijlen kunt ontwikkelen, nieuwe mensen leert kennen en dansen een onderdeel van je leven wordt. Hieronder vind je linkjes naar verenigingen en clubs, maar dit is bij lange na niet volledig. Kijk vooral rond in jouw eigen regio wat er allemaal te doen is! Danslink is een koepelorganisatie die een overzicht biedt voor dansclubs die internationaal dansen. Zie hier een overzicht voor Noord-Holland. Of misschien is folkloristisch dansen wel iets voor jou, kijk dan eens hier.

Piet Roorda LKCA Actiefoto

Muziek

Maak jij graag muziek met anderen? Speel je al een instrument of wil je het juist graag leren? Er zijn veel verenigingen en muziekscholen die lessen aanbieden of waar je samen kunt repeteren voor een orkest. Het aanbod is heel divers, zo zijn er marching bands, harmonie-verenigingen en symfonie orkesten. Er zijn ook verenigingen die de mogelijkheid bieden in een leerorkest mee te spelen. En dan zijn er natuurlijk nog heel veel toffe bandjes. Veel muziekscholen bieden ook de mogelijkheid mee te doen in een band. Kijk ook eens op knmo.nl.

In een heleboel gemeenten is een overzichtspagina gemaakt van alle culturele verenigingen, clubs en festivals. We hebben ze hieronder voor je op een handig rijtje gezet. Kijk wat er in jouw gemeente te doen is!