Post-HBO opleiding Cultuurbegeleider

Plein C ontwikkelt en verzorgt de post-HBO opleiding Cultuurbegeleider in samenwerking met Mocca, Kunst Centraal en de Marnix Academy Utrecht.

De opleiding is bedoeld voor leerkrachten (icc'ers) die op hun school het cultuuronderwijs verder willen verrijken. Als Cultuurbegeleider neem jij het voortouw in het uitzetten van de grote lijnen van het cultuuronderwijs op school. Wat leer je in de opleiding?

De belangrijkste pijlers zijn:

  • Je verbreedt je inhoudelijke kennis van het terrein van cultuureducatie, bijvoorbeeld door je te verdiepen in leerlijnen en middels de expertmeetings over de kunstdisciplines en erfgoed
  • Je leert door theorie en door oefening om jouw team op school mee te nemen in het versterken van het cultuuronderwijs
  • Je neemt één onderwerp dat bij jou op school speelt bij de kop en onderzoekt hoe je dit onderdeel van het cultuuronderwijs kunt versterken

Eerdere studenten aan deze Post-HBO gaven aan de opleiding zeer verrijkend te vinden! In dat kader gingen wij met oud-student Lotte Nijsse hierover in gesprek. Je lees het in dit interview

De opzet houdt onder meer in:

  • De opleiding is gecomprimeerd tot een jaar
  • Er zijn 9 hele lesdagen op inspirerende locaties: De opleiding start vooralsnog in oktober 2024. Data worden binnenkort bekend gemaakt. 
  • De eindopdracht is zeer praktijkgericht
  • Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het landelijk erkende postbachelordiploma Cultuurbegeleider.

Toelatingseisen:

De opleiding is bedoeld voor cultuurcoördinatoren binnen het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs die een HBO bacheloropleiding hebben afgerond en de basiscursus Interne Cultuurcoördinator hebben gevolgd of over voldoende praktijkervaring beschikken.

Totale studiebelasting 420 uur (inclusief 70 uur contacttijd)
Kosten € 3.062,- (inclusief administratie- en materiaalkosten, diploma en inschrijving in het abituriëntenregister).
Inschrijven kan via Marnix Onderwijscentrum

In oktober start de nieuwe lichting van de opleiding Cultuurbegeleider. Alle opleidingsdata worden binnenkort bekend gemaakt.

Voor: ICC'ers in het PO en VO
Datum: Vanaf okt 24
Locatie: Noord-Holland / Utrecht
Tijdsduur: 1 jaar
Kosten: € 3.062,-
Niveau: Post-HBO

Vragen? Neem contact op met:

Jolanda.Klein
Jolanda Konings

Adviseur Cultuureducatie

Deel deze pagina op social media

Plein C is CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) geregistreerd. Op de producten en diensten van Plein C zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Hierin staat ook de klachtenprocedure omschreven. Plein C heeft sinds januari 2016 de culturele ANBI status. 

Ontvang het laatste nieuws over cultuur en onderwijs