Cultuurplein, de kracht van de club

Wij geloven in de maatschappelijke (meer)waarde van kunst en cultuur. Zowel voor de samenleving, als voor het individu. Niet voor niets telt Nederland zo’n 6,4 miljoen mensen die in hun vrije tijd actief deelnemen aan kunst en cultuur. Investeren in kunst en cultuur maakt een regio aantrekkelijk om te wonen en of ondernemen. Het vormt een lokale identiteit en heeft een positief effect op de leefbaarheid. Toch staat de amateurkunstsector voor een aantal uitdagingen, zoals toenemende kosten en een eroderend draagvlak en veranderende interesse.

Plein C gaat in samenwerking met het Vrijwilligerspunt West -Friesland, theater het Pakhuis, Stichting Westend junior en de Rabobank op zoek naar landelijk toepasbare oplossingen voor deze dilemma’s.

Eén daarvan is het Cultuurplein, waar we het (amateur)kunst sector organisatorisch gaan versterken. Een netwerkbijeenkomst over de kracht van cultuurbeoefening.

Cultuurplein West-Friesland

Op dinsdag 11 juni van 19 tot 21.30 uur

Het Cultuurplein is er voor alle lokale cultuurmakers in West-Friesland. Van stichtingen, verenigingen en gezelschappen tot community ’s en kunstprofessionals. Voor iedereen binnen de kunstsector die actieve cultuurparticipatie mogelijk maakt.

Het Cultuurplein verbindt deze cultuurmakers aan ondersteuners, financiers en partners ten behoeve van een vitale en toekomstbestendige sector. Tijdens de eerste editie staat financiering centraal, want waar betalen we het van? Je wordt gevoed met succesvolle projectideeën van anderen, krijgt een overzicht van bestaande financieringsmogelijkheden en je kunt je idee pitchen bij de aanwezige expert en fondsen. Ook kan je je aanmelden voor een matchingsregeling waarbij je één-op-één begeleiding krijgt van een expert met het schrijven van een projectplan, opstellen van een begroting en het zoeken van financiering. 

Voor: iedereen binnen de kunstsector die actieve cultuurparticipatie mogelijk maakt.
Datum: 11 jun 24
Locatie: Hoorn
Tijdsduur: van 19 tot 21.30 uur
Soort aanbod: Bijeenkomst
Kosten: gratis

Vragen? Neem contact op met:

Jessica.Klein
Jessica van der Sluis

Adviseur Cultuureducatie & Cultuurparticipatie

Deel deze pagina op social media