Netwerkbijeenkomst VO

Plein C bouwt aan een sterk, lokaal en relevant netwerk cultuureducatie voor het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Noord-Holland.

Voor iedereen die zich dagelijks inzet voor kunst- en cultuureducatie organiseren wij op 28 november de netwerkbijeenkomst cultuuronderwijs voortgezet onderwijs. Het thema is 'Eigentijds cultuuronderwijs'.

In het kort:
Voor
: Iedereen werkzaam in, of betrokken bij, cultuureducatie in het VO in Noord-Holland
Datum: 28 november 2023
Tijdsduur: 13:00 – 17:00 
Locatie: Seinwezen Haarlem
Deelname: € 25 *
Aanmelden: via de link hieronder

28 november 2023

thema: eigentijds cultuuronderwijs

Wat kun je verwachten?
Dr. Emiel Heijnen is onze keynote spreker. Hij is lector en docent kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en doet o.a. onderzoek naar manieren waarop kunsteducatie beter kan aansluiten bij zowel de jongerencultuur als de hedendaagse kunsten, en hoe een educatieve lespraktijk ook een kunstpraktijk kan zijn.

We bieden deze middag ook een aantal interessante sessies aan:

  • ‘Hoe krijg je ze zover?' (door Karin Mommers, Frisse peper) 
  • Wat is er nodig om de belevingswereld van de jongeren onderdeel te laten zijn van de kunstlessen in het VO? (door Carmen Lamptey)
  • Hoe financier ik mijn project, product of (duurzame) samenwerking (door Fleur Siedenburg Cultuur+)
  • Good practices - ‘Wat maakt een cultuureducatieproject succesvol en hoe sluit je aan bij de belevingswereld van de leerling?’ (Begeleid door Rens Weijenborg)

We zien je graag op 28 november! 

* Onze geïnteresseerde contacten ontvangen een persoonlijke uitnodiging met aanmeldingslink. Neem hiervoor contact op met Tomas Leijen.

Voor: Iedereen werkzaam in, of betrokken bij, cultuureducatie in het VO in Noord-Holland
Datum: 28 nov 23
Locatie: Haarlem
Soort aanbod: Bijeenkomst
Kosten: € 25

Vragen? Neem contact op met:

Tomas.Klein
Tomas Leijen

Adviseur Cultuureducatie

Deel deze pagina op social media

7April2022 De Beweging Koepel Studio Rutger Vos 2574

Wij zijn er voor het VO

De focus van het landelijke programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ (CmK) is van het primair onderwijs verbreed naar het VO én MBO. Plein C helpt scholen om cultuuronderwijs vorm en inhoud te geven. Bij ons vinden scholen alles wat nodig is om cultuuronderwijs tot een succes te maken: van visiebepaling tot teamtrainingen en van al het Noord-Hollands cultuuraanbod tot inspirerende lespakketten. Lees via de link hieronder verder of schrijf je in voor onze nieuwsbrief over het VO. Deze versturen we zo'n 4 keer per jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief over het Voortgezet onderwijs