De Beweging 2023

Maakkracht: De creatieve denkkracht van kunstenaars inzetten om antwoorden te vinden op complexe vraagstukken waar geen kant en klare oplossingen voor zijn. Daarover gaat dit jaar De Beweging.

Of het nou gaat om het zoeken naar antwoorden op de woningcrisis, klimaatverandering, het zoeken naar nieuwe en duurzame voedingsmiddelen. Wat kan er ontstaan als kunst, wetenschap, technologie samenkomen wanneer we de noodzaak tot verandering voelen? En hoe geef je dit een plek in cultuuronderwijs?

Programma

vrijdag 9 juni 2023 | Tolhuistuin Amsterdam | 13.00 - 17.30 uur

12.30    Inloop
13.00    Opening door Rosan Kocken
13.15    Key-Note
14.00    Inspiratiesessie ronde 1
15.00    Inspiratiesessie ronde 2
16.00    Plenair gesprek
16.30    Borrel
17.30    Einde

* Rosan Kocken is gedeputeerde van de provincie Noord-Holand voor o.a. cultuur & erfgoed.

Jetske Van Oosten

Key-Note: Jetske van Oosten

Niemand minder dan Jetske van Oosten (architect, filosoof en deskundige in het ontwerpen van verandering) is onze keynote spreker. Als lid van de Sociaal Creatieve Raad adviseert zij overheden en onderwijsinstellingen. Daarnaast is ze co-auteur van het boek Maakkracht en kent zij de kracht van kunst en cultuur, als innovator binnen complexe problemen, als geen ander.

Fides

Dagvoorzitter: Fides Lapidaire

Social Designer  Fides Lapidaire  is onze dagvoorzitter. Zij biedt onverwachte invalshoeken op complexe maatschappelijke vraagstukken. Ze durft het niet te snappen, kijkt waar je niks denkt te vinden en legt nieuwe vragen bloot. Aan deze nieuwe invalshoeken koppelt ze een ervaring, waardoor ze door beleving en beweging brengt.

Waterschool
Next Nature Academy
Bij 1

IJzaal

boven (hoek)

Jurgen Bey Studiomakkink&Bey Fotograaf Liza Wolters

Inspiratiesessies

Jurgen Bey vertelt over het project Waterschool. Een ontwerpend onderzoek naar de mogelijkheden van het oprichten van een school die draait om water en dit uitdrukt in haar architectuur, interieur en curriculum. Een filosofie waar de school als lerend landschap wordt gezien, die gebouwd en gedragen wordt door de gemeenschap waarin de school staat. Het project Waterschool is diverse keren wereldwijd tentoongesteld.

Galerijzaal

boven

Arida Bandringa

Arida Bandringa van Next Nature Academy laat kinderen en jongeren, middels lessen op school en met installaties, de mogelijkheden van technologie op ons dagelijks leven zien: Technologie als onze tweede natuur. Next Nature Academy daagt je uit aan de slag te gaan met nieuwe perspectieven voor de toekomst. Zet je oude ideeën en denkkaders overboord en stel je een wereld voor waarin biologie en technologie elkaar versterken en in balans houden. Tijdens de workshop ga je aan de slag met toekomstdenken aan de hand van één van de speculatieve design projecten van Next Nature. Hoe ziet jouw gewenste toekomst eruit?

Waterstudio

beneden

CP 2155 2

Matilde Boelhouwer is aanstormend ontwerptalent. Met haar werk Insectology: Food for Buzz, bestudeerde ze het gedrag van insectenpopulaties en ontwierp kunstmatige bloemen die altijd bloeien. Een oplaadstation voor insecten in een omgeving waar voor hen niks te halen valt. Matilde was prijswinnaar bij de Dutch Design Awards van 2020.

Bedankt voor je komst

Na De Beweging verzamelen we alle informatie van de dag en versturen een aftermail naar alle genodigden.

Door het jaar heen deelt Plein C periodiek interessante trainingen, bijeenkomsten en andere informatie. Wil je deze ook ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

 

Beweging Insta