De Beweging

De Beweging is een netwerk voor cultuurprofessionals, die samen in beweging komen voor goed (cultuur)onderwijs. Onderwijs waar iedereen zich gezien, gehoord, betrokken, dus thuis voelt. Je leert van elkaar; van elkaars missers en successen. Tijdens de dynamische bijeenkomsten van De Beweging word je geïnspireerd door nieuwe ontwikkelingen en inzichten in cultuuronderwijs. Met de nieuwe energie die dit oplevert, zet jij anderen in beweging: in je eigen organisatie én op school.  

Netwerk SO

Speciaal onderwijs

Sinds 2020 organiseren we jaarlijks een netwerkbijeenkomst voor het speciaal onderwijs. Tijdens deze bijeenkomsten komen cultuuraanbieders, kunstvakdocenten en icc'ers in het speciaal (basis)onderwijs samen om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en inspirerende workshops te volgen. 

VO

Voortgezet onderwijs

De wereld om ons heen verandert en ontwikkelt snel. Dit vraagt om ondernemerschap, creativiteit en kritisch denkvermogen. Kunst en cultuur biedt een wezenlijke bijdrage om jongeren hierop voor te bereiden. Daarom bouwt Plein C aan een sterk en relevant netwerk cultuureducatie, waaronder voor het voortgezet onderwijs. In het voorjaar organiseert Plein C een CO Talk voor dit netwerk in het najaar een netwerkbijeenkomst.

Istock 1173830796

Amateurkunst

Uit onderzoek blijkt dat de amateurkunstsector een belangrijk onderdeel is van de culturele omgeving van heel veel Nederlanders én dat er grote behoefte is aan structurele ondersteuning deze sector vitaal te houden. Plein C biedt trainingen op het gebied van ledenwerving, zichtbaarheid, financiële armslag en het aantrekken van vrijwilligers. Daarnaast vinden er diverse netwerkbijeenkomsten in het najaar van 2023 plaats.

Ontvang het laatste nieuws over cultuur en onderwijs