Voortgezet onderwijs

De wereld om ons heen verandert en ontwikkelt snel. Dit vraagt om ondernemerschap, creativiteit en kritisch denkvermogen. Kunst en cultuur biedt een wezenlijke bijdrage om jongeren hierop voor te bereiden. De ervaring met kunst en cultuur biedt kansen om in de wereld te komen en je tot die wereld te verhouden. Kunst maken en cultuur meemaken draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarom ondersteunt Plein C het onderwijs bij het verankeren van kunst- en cultuureducatie, en in het verbeteren van de kwaliteit daarvan.

Interesse in een adviesgesprek of heb je een specifieke vraag? Neem contact op met VO Adviseur Tomas Leijen.

VO

Dit doen wij door:

  • Trainingen voor docenten en culturele instellingen aan te bieden (professionalisering)
  • Opleidingen te ondersteunen bij visieontwikkeling en implementatie op het gebied van cultuureducatie (verankering)
  • Netwerkbijeenkomsten waarbij je meer leert over de mogelijkheden die cultuureducatie biedt voor het VO (kennisdeling)
  • Aandacht te vragen voor het belang van kunst en cultuur op het VO (zichtbaarheid)

Netwerkbijeenkomst

Plein C bouwt aan een sterk, lokaal en relevant netwerk cultuureducatie voor het voortgezet onderwijs in Noord-Holland. Voor iedereen die zich dagelijks inzet voor kunst- en cultuureducatie organiseren wij op 21 november 2024 een netwerkbijeenkomst cultuuronderwijs voortgezet onderwijs.

Bekijk hiernaast de aftermovie van de bijeenkomst van 2023, toen was het thema 'Eigentijds cultuuronderwijs'. De video is gemaakt door jongeren van de studie AV specialist aan het MBO College Hilversum onder begeleiding van MOOS productiehuis. 

Via de link hieronder is ook het verslag van de netwerkbijeenkomst terug te lezen.

Cultuureducatie met Kwaliteit

De focus van het landelijke programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ (CmK) is van het primair onderwijs verbreed naar het voortgezet onderwijs, te beginnen met het VMBO. Omdat goed cultuuronderwijs maatwerk is gaan we graag in gesprek met leerkrachten in het voortgezet onderwijs over welke wensen en behoeften van de leerlingen er zijn.

Meer weten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief over het Voortgezet onderwijs