Als we het over nieuwsgierigheid hebben maken we allemaal dezelfde beweging

Naar voren, de wereld in.

Naar datgene dat we nog niet kennen.

De Beweging

Een conferentie voor curious minds

Verwonderd als ze zijn, gaan kinderen op onderzoek uit. Deze verwondering is de prikkel voor nieuwsgierigheid en versterkt de motivatie tot leren, creëren en innoveren. Het gaat niet alleen makkelijker, het wordt ook leuker.

Cultuureducatie stimuleert deze nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar jezelf, de ander en de wereld om je heen. Nieuwsgierig naar eigen identiteit. Wie ben ik?  Nieuwsgierig  naar de ander. Vertel eens, wie ben jij? Het leert vragen en luisteren naar het antwoord. In dialoog vinden we de antwoorden op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

Nieuwsgierigheid spoort aan om op onderzoek uit te gaan naar dat wat we nog niet kennen. Zonder nieuwsgierigheid worden er geen nieuwe uitvindingen gedaan. Kunst en cultuur is per definitie een nieuwsgierig proces, daar creëren we wat in de verbeelding ontstaat. Binnen cultuureducatie en -participatie staat dit proces centraal.

DE BEWEGING Banner (4)

Nieuwsgierigheid benaderd vanuit het perspectief van kunst, filosofie en wetenschap. Met een vrije geest waarin meer ruimte is in denken dan dat je dacht, dat is De Beweging.

Dé conferentie voor curious minds.
DE BEWEGING Beeld Website (11)
Datum: 6 jun 24
Locatie: Noord-Holland

Deel deze pagina op social media