CO Talk Logo

CO Talk

Om op een laagdrempelige manier kennis en ervaringen te delen introduceerden we begin 2022 de online CO Talk. Een moment voor en door collega's in het cultuuronderwijs, waarbij we telkens met wisselende gasten één thema bespreken. Voorbeelden uit de praktijk komen voorbij, gecombineerd met interviews en uiteraard de gelegenheid tot het stellen van vragen, hopen we velen te voorzien van handige tips en tools! 

Logo Prikkels Nieuw (1)

Prikkels

Het leukste magazine over cultuur op school
Sinds 2013 maakt Plein C het tijdschrift Prikkels. Gekoppeld aan een actueel thema vind je in dit leukste magazine over cultuureducatie praktische lestips en tools, achtergronden en interviews. Sinds 2018 brengen we het tijdschrift samen met onze collega-organisatie Kunst Centraal uit. Het tijdschrift wordt naar alle basisscholen in de provincies Noord-Holland en Utrecht gratis verzonden.  

Cultuur in de school

Inspiratie voor het onderwijs

Hoe geef jij je cultuurlessen vorm? Vind in ons kenniscentrum inspiratie én concreet lesmateriaal. Zo is er een poster ontwikkeld voor de inclusieve klas, hebben we divers aanbod op het gebied van erfgoed, een leerlijn kunst & media en nog veel meer.

Scherm­Afbeelding 2022 11 10 Om 13.07.44

Inspiratie voor cultuurprofessionals

Steeds meer scholen werken met lesmethodes voor wereldoriëntatie en cultuuronderwijs. Als educatief medewerker of vakdocent kun je beter aansluiten bij deze scholen als je kennis hebt van verschillende methodes. Zo hebben de methodes voor wereldoriëntatie vaak een onderdeel cultuur, maar de kwaliteit van deze lessen is afhankelijk van de invulling die eraan gegeven wordt. Hier ligt een rol voor jou! Maar ook in de cultuurlesmethodes is je bijdrage waardevol. Jij kan scholen helpen hier inspirerende invulling aan te geven.

Ontvang het laatste nieuws over cultuur en onderwijs