De Beweging

Op 6 juni 2024 vond De Beweging - een conferentie voor curious minds - plaats.

Plein C organiseert jaarlijks een provinciale conferentie vanuit thema’s die raken. In 2023 stond Maakkracht centraal. Vanuit de gedachte dat denkkracht en verbeeldingskracht nodig zijn om je een voorstelling te kunnen maken (van nieuwe werelden) en maakkracht handelingsperspectieven biedt dit ook in de praktijk te brengen: hoe draag jij vanuit jouw rol bij. Maar zonder nieuwsgierigheid zijn we nergens. Met die reden stond de Beweging in 2024 geheel in het teken van dit thema.

DE BEWEGING Banner (4)
Een conferentie voor curious minds

Verwonderd als ze zijn, gaan kinderen op onderzoek uit. Deze verwondering is de prikkel voor nieuwsgierigheid en versterkt de motivatie tot leren, creëren en innoveren. Het gaat niet alleen makkelijker, het wordt ook leuker.

Cultuureducatie stimuleert deze nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar jezelf, de ander en de wereld om je heen. Nieuwsgierig naar eigen identiteit. Wie ben ik?  Nieuwsgierig  naar de ander. Vertel eens, wie ben jij? Het leert vragen en luisteren naar het antwoord. In dialoog vinden we de antwoorden op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

Nieuwsgierigheid spoort aan om op onderzoek uit te gaan naar dat wat we nog niet kennen. Zonder nieuwsgierigheid worden er geen nieuwe uitvindingen gedaan. Kunst en cultuur is per definitie een nieuwsgierig proces, daar creëren we wat in de verbeelding ontstaat. Binnen cultuureducatie en -participatie staat dit proces centraal.

Met Marjolijn van Heemstra, Karim Amghar, Thijs Ringelberg & Tessa van Schijndel. De host van de middag was Niek Putman.

De Beweging 2025

het thema voor volgend jaar is nog niet bekend

Datum: zomer 25
Locatie: Noord-Holland

Vragen? Neem contact op met:

Noemi.Klein
Noëmi Mercks

Hoofd Cultuureducatie en Beleid

Deel deze pagina op social media