Van idee naar projectplan

Loop jij ook al lang rond met een creatief idee voor jouw organisatie? Misschien wil je een tof jubileumconcert geven, een pand opknappen, een talentenfestival organiseren, een lichtjesroute opzetten… in de cultuursector heeft iedereen wel een goed idee. Maar hoe zet je een idee om in een projectplan waar je financiering voor kunt aanvragen?

In drie bijeenkomsten werken we vanuit de ideeën die bij jouw organisatie leven toe naar een projectplan waarmee je financierders kunt benaderen en aan de slag kunt gaan. De bijeenkomsten zijn zo opgesteld, dat je zelf kunt kiezen naar welke bijeenkomsten je toe gaat.

We gaan aan de slag met deze vragen:
- Wie en wat wil je met dit idee bereiken?
- Hoe maak je van je idee een projectplan?
- Met wie kun je samenwerken?
- Hoe vind je financierders om je plan om te zetten in daden?

#1 Het projectplan - 8 oktober 
Onder begeleiding van experts ga je aan de slag met jouw idee. De startvraag is: wat wil je precies bereiken met het idee? Wat is ervoor nodig om je doel te bereiken? Wie heb je nodig om dit idee vorm te geven? Aan het einde van de bijeenkomst heb je een eerste opzet voor een projectplan.

#2 Samenwerking & Partners - 22 oktober
In deze bijeenkomst gaan we aan de slag met de financiëring van jouw plan. We helpen je op weg om een evenwichtige financieringsmix op te stellen. Ook kijken we naar samenwerkingspartners: je hoeft je idee niet alleen uit te voeren! We onderzoeken de juiste promotie en zichtbaarheid.

#3 Waar betalen we het van? - 6 november
De derde en laatste bijeenkomst is een netwerkbijeenkomst waar we je in contact brengen met financieerders, zoals fondsen, een crowdfundingplatform en sponsoren. Ook leer je andere organisaties kennen en ontmoet je mensen uit de cultuursector in jouw regio en uit andere domeinen, zoals de sport en het welzijn.

Praktische informatie
Alle bijeenkomsten zijn van 19 tot 21:30 uur in Den Helder. Meer informatie volgt binnenkort.

 

Voor: Amateurkunstgroepen
Datum: 8 en 22 okt, 6 nov
Locatie: Noord-Holland / Den Helder
Soort aanbod: Training

Vragen? Neem contact op met:

Jessica.Klein
Jessica van der Sluis

Adviseur Cultuureducatie & Cultuurparticipatie

Deel deze pagina op social media