FAQ Projectleiders over EVI

Ik ben nu bij een school om EVI in te vullen, maar het inloggen lukt niet.
Het inloggen kan door verschillende dingen niet goed lukken:

  1. Een school die EVI nog nooit heeft ingevuld moet hun schoolaccount eerst registreren. Dat kan via de link die is meegestuurd in de uitnodigingsmail, die rond 1 maart is verstuurd vanuit LKCA (zie het stappenplan).
  2. Het e-mailadres waarmee de school wil inloggen, klopt niet. Vraag bij Plein C via evi@pleinc.nl na welk e-mailadres aan het account van de school gekoppeld is. Laat dit indien nodig aanpassen.

Hoe kan ik een nieuwe school aanmelden?
Je kunt altijd een nieuwe school aanmelden. Je kunt de school invoeren in een aanmeldformulier en deze opsturen naar jouw contactpersoon bij Plein C. Denk er wel aan dat EVI kan alleen worden ingevuld tussen 1 maart en 30 juni. Heb je dit formulier niet ontvangen, stuur dan een mail naar evi@pleinc.nl.

Kan ik een lijst ontvangen met de scholen in mijn gebied die Evi hebben ingevuld?
Het EVI systeem is helaas nog niet zo gebruiksvriendelijk voor provinciale penvoerders zoals Plein C. Er wordt hard aan gewerkt om dit makkelijker te maken. Plein C maakt elk jaar 1 keer een overzicht aan het einde van de EVI-periode, omstreeks 30 juni.

Kan ik de gegevens inzien die de scholen in mijn werkgebied hebben ingevuld?
Evi is een monitoringsprogramma van en voor de school. De gegevens die de school invult zijn strikt bedoelt voor de school zelf. De school kan er wel voor kiezen deze gegevens te delen met derden. Dat kunnen ze doen door:

  1. Hun rapport te downloaden en te sturen naar die geïnteresseerden.
  2. De automatisch gegenereerde link naar het rapport te delen. Deze is zichtbaar voor de school in hun eigen EVI-omgeving.

Kan ik alle registratielinks van de scholen in mijn werkgebied ontvangen?
Tot 2021 ontvingen alle penvoerders registratielinks voor alle scholen. Plein C stuurde die links door
naar de betreffende projectleider. Sinds 2022 wordt er niet meer met die registratielinks gewerkt.
Scholen ontvangen zelf een e-mail met daarin een registratielink. Die mail wordt omstreeks 1 maart
automatisch vanuit het EVI-systeem verzonden.