Istock 1173830796

Kick-off bijeenkomsten

Om erachter te komen hoe we de diverse regio’s het beste kunnen ondersteunen, organiseerden we in het voorjaar van 2023 kick-off bijeenkomsten waarin de wensen en ideeën werden geïnventariseerd. Trainingen, kennisuitwisseling of andere activiteiten om de zichtbaarheid van amateurkunst in de regio te vergroten. Samen maakten we een plan op maat.

Istock 1126074068

Deskundigheidsontwikkeling

Naar aanleiding van gesprekken en bijeenkomsten is in 2023 ingezet op het geven van verschillende trainingen, namelijk: 

In het najaar van 2023 vonden twee festivals plaats.

Ontdekfestival Horizontaal

Cultuurmakersfestival 2023

Op zaterdag 25 november vond het cultuurmakersfestival plaats in de cultuurkoepel Heiloo. Het festival maakte onderdeel uit van de campagne 'ontdek de kunstenaar in jezelf'. Het was een dag vol talent, kunst en muziek rechtstreeks uit Castricum, Heiloo, Alkmaar en Dijk&Waard.

Culturelekinderroute Horizontaal

Culturele kinderroute 2023

Tussen 1 en 22 oktober 2023 vond de Culturele Kinderroute in 't Gooi plaats.

In deze periode hebben kinderen van 4 t/m 12 jaar via proeflessen kennis gemaakt met kunstgroepen in 't Gooi: muziekverenigingen, koren, toneelverenigingen, bibliotheken, muziekscholen en nog veel meer. Bekijk hieronder wie er meededen.

Piet Roorda LKCA Actiefoto

Terugblik CO Talk

Vier inspirerende gasten spraken tijdens de CO Talk op 9 maart 2023: Helene Engelen (voorzitter HeilooërHarmonieorkest Caecilia), Marian Duff (directeur van Oscam – Open Space Contemporary Art Museum), Joanna Bright (Young Oscam) en Piet Roorda (LKCA, foto). Zij namen de aanwezigen mee in de uitdagingen waar verenigingen voor staan en hoe oplossingen worden gevonden, zoals door verbinding te zoeken met jonge creatievelingen uit de buurt of door het opzetten van talentontwikkelingsprogramma's. Ook kwam de beleidsmatige achtergrond ter sprake en hoe er wordt toegewerkt naar een nationaal akkoord amateurkunst. Bekijk hier het verslag van deze CO Talk. 

Roze Nh

Terugblik kennissessie

Gemeenten zijn tot 1 juli a.s. bezig met een plan van aanpak voor de Brede Specifieke Uitkering. Hét moment om de kracht van cultuur onder de aandacht te brengen. Tijdens deze online bijeenkomst op 20 juni jl. over de brede SPUK, speciaal voor beleidsmakers en cultuurondersteuners, stond de volgende vraag centraal: Hoe kan cultuur beter aansluiten bij sport en welzijn? De middag werd gehost door Rinske Wels (journalist, interviewer, redacteur en presentator). Zij ging in gesprek met Luud Goossens (specialist onderzoek overheid & politiek) van het LKCA, Eva Kreuger van Kunst op Recept Leiden en Anneloes van Schuppen van Tjillskillz en Jos Zandvliet van stichting Accu. Bekijk hier het verslag.

Iris En Mireille Horizontaal

Ontdek de kunstenaar in jezelf

In iedereen schuilt een kunstenaar en kunst maken doe je samen. Leren, creëren en nieuwe vrienden maken doe jij bij één van de vele verenigingen en clubs uit Noord-Holland. Benieuwd welke leuke groepen er in jouw regio zijn? Op deze pagina geven we je een greep uit de vele mogelijkheden. Om je te inspireren en het je makkelijker te maken een vereniging of club te vinden die bij jou past. Onderaan de pagina vind je een overzicht per gemeente. 

Helene Engelen Actiefoto Garageconcert

Interviews

In de nieuwsbrieven van 2023 verschenen interviews met: