Creatief en procesgericht werken in het primair onderwijs

Tijdens deze training leren we jou en je team het werken volgens het creatief proces en het belang ervan voor de ontwikkeling van het kind. Je leert de kernwaarden van de school te vertalen naar een procesgerichte aanpak en oefent met kennis en vaardigheden. Deze training gaat uit van ervarend leren en stelt de leerkracht en het kind centraal.

De trainingsbijeenkomsten staan niet op zichzelf, maar worden gegeven in combinatie met co-teaching in de klas. De co-teaching wordt gegeven door een ervaren kunstvakdocent die aansluit op de, in de teamtraining, opgedane kennis en vaardigheden.

Thema’s:

  • Kennismaking creativiteit en het creatief proces
  • De waarde van procesgericht werken in de ontwikkeling van het kind
  • Relatie kernwaarden school en procesgerichte aanpak
  • Ontwerp en uitvoering van betekenisvolle procesgerichte lessen

Na deze training heb je kennis van het creatief proces en ben je in staat een betekenisvolle les te ontwerpen. Tevens kun je het creatief proces bij kinderen stimuleren en begeleiden.

Deze training is geschikt voor iedereen met kennis van, en ervaring in, het primair onderwijs én met zelfstandig werk- en denkniveau. De training bestaat uit 2 á 3 bijeenkomsten van 2,5 uur. Tussentijdse co-teaching door een kunstvakdocent wordt sterk aanbevolen. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst, en tussen de andere bijeenkomst, krijgen de deelnemers een huiswerkopdracht.

De kosten voor deze training zijn € 650,-* per trainingsbijeenkomst. Na succesvolle afronding van de training ontvangt de deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.

Creatief Proces
Voor: Leerkrachten en schoolteams in het primair onderwijs
Datum: Training op aanvraag
Tijdsduur: 2 of 3 keer 2,5 uur
Soort aanbod: Training
Kosten: € 650,-*
Niveau: zelfstandig werk- en denkniveau
Thema: Deskundigheidsbevordering

Vragen? Neem contact op met:

Mireille.Klein
Mireille Huijbers

Adviseur Cultuureducatie

Deel deze pagina op social media

* Lokale CmK NH projecten vergoeden mogelijk de training in het kader van deskundigheidsbevordering van het onderwijs. Daarnaast financiert PPO ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Zowel voor werknemers als ZZP’ers dus. Kijk op PPO of je ook recht hebt op kostenvergoeding.

Plein C is CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) geregistreerd. Op de producten en diensten van Plein C zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Hierin staat ook de klachtenprocedure omschreven. Plein C heeft sinds januari 2016 de culturele ANBI status. 

Ontvang het laatste nieuws over cultuur en onderwijs